Летище Русе да се превърне в паркинг за тировете!?Оставката на председателя

...
Летище Русе да се превърне в паркинг за тировете!?Оставката на председателя
Коментари Харесай

ГЕРБ иска оставката на Иво Пазарджиев

Летище Русе да се трансформира в паркинг за тировете!?

Оставката на ръководителя на Общинския съвет в Русе Иво Пазарджиев, отвод или най-малко понижаване на възнагражденията на общинските съветници, ръководителя на Общински съвет и кметския екип до края на мандата и превръщането на летище Русе временно в паркинг за тировете – това са предложенията, които ще внесат съветниците от ГЕРБ и Съюз на демократичните сили на идната сесия на локалния парламент. Те ги оповестиха не конференция след края на несъстоялото се съвещание на Общински съвет, предаде .

Предложението за казуса с тировете, което по този начин и не бе показано на сесията, бе оповестено от Деян Недков от Съюз на демократичните сили. Той стъпва на опита на други градове, близки до гранични пунктове. Идеята е до построяването на буферния паркинг краткотрайно за тази цел да се употребява летище Русе, което може да събере към 2000 камиона. С добра организация само проблем може да има за пътуващите от Щръклево и Нисово към Русе, изясни Недков. По думите му този вид е бил употребен в Хасково, където бившето военно летище „ Узунджово “ е станало краткотраен паркинг за камионите на „ Капитан Андреево “ преди две години.

Съпредседателят на групата на Съюз на демократичните сили Станимир Станчев изясни, че за първи път се случва Общинският съвет в Русе да бъде неодобрен от своя ръководител. Според Станчев в Русе има доста проблеми, които очевидно Българска социалистическа партия и поддържниците им не считат за значими, само че те съществуват.

„ Времето на Българска социалистическа партия обаче свърши, след година и половина има локални избори и Русе ще се освободи от така наречен „ коалиция на неуспеха “. По отношение на парите, които изключителната сесия щяла да коства на бюджета – към 50 000 лева, това значи ли, че общината е в неприятно финансово положение? Нека тогава съветниците и кметският екип се откажат от хонорари – напълно или в %, до края на мандата “, сподели Станчев.

Председателят на групата на ГЕРБ Орлин Дяков разяснява на собствен ред, че когато има проблеми в един град, старейшините се събират да ги вземат решение. Но съгласно него Българска социалистическа партия приказват единствено за политика и пари, а кметът, макар че е положил евентуално доста старания за решение на въпроса с тировете, е трябвало да бъде наясно с него от дълго време – всяко лято румънците пътуват до курортите у нас и в чужбина, а войната през февруари разумно е довела до повишен трафик.

„ Кметът би трябвало да стои в София, а не в Русе, до момента в който проблемите се решат “, сподели Дяков. Според него кметът и Общинският съвет са длъжни да се намесват постоянно, когато става въпрос за града им. Той съобщи още във връзка с плана на ВиК, че не може да се приканват жителите да съдят ВиК, защото това на процедура е апел да съдят общината, която има 29 % дял в сдружението.

Съпредседателят на Съюз на демократичните сили Елеонора Николова дейностите на ръководителя на Общинския съвет Иво Пазарджиев като „ невиждани “, поради дублирането на днешната сесия от вчерашната среща. И до момента в който на нея е имало и представители на институции, през днешния ден на съвещанието на локалния парламент не участва никой. Затова Съюз на демократичните сили ще внесе искане за освобождението на Пазарджиев от ръководител на Общински съвет, с цел да може да се посвети той напълно на адвокатските си задължения.

Зам.-председателят на Общински съвет и зам.-председател на групата на ГЕРБ Наталия Кръстева изрази подозрения, че държавните институции въобще са били поканени на днешната сесия, макар че Иво Пазарджиев в залата съобщи, че го е направил. Тя запита в какво качество той е провел вчерашната среша в общинска зала, пуснато ли е било искане за това неофициално събитие до общината и била ли е платена такса за използването на зала „ Европа “ в Доходното здание.

„ С неявяването си през днешния ден на сесията сътрудниците от другите политически сили потвърждават, че за тях поставените въпроси за тировете и водния план са маловажни. Те омаловажиха мнението на 15 000 русенци, дали своят вот за ГЕРБ и Съюз на демократичните сили през 2019 година Гражданите обаче ще дадат своята оценка на изборите. Призовавам да сложим завършек на политическото двуличие “, съобщи Кръстева.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР